Het verhaal

Wij maken ons zorgen over het klimaat en hoe wij omgaan met onze planeet. We hebben besloten om er zelf wat aan te doen, een burgerinitiatief. Onze missie is “het stimuleren van duurzame regionale voedselproductie voor en door burgers”.

 

Dit heeft zich vertaald naar het perceel op het terrein van het Congrescentrum Soeterbeeck. We konden met de eigenaar (Stichting Radboud Universiteit Nijmegen) snel zaken doen. Zij wensen biodiversiteit op al hun campussen. Wij mogen dit perceel kosteloos gebruiken, met bepaalde spelregels natuurlijk. 

Lees hier het verhaal van de Radboud over Biosfeer Ravenstein.

Opzetten oogsttuin

In april 2021 zijn we gestart met de afrastering, het plaatsen van het tuinhuisje, het installeren van een waterpomp en vervolgens het indelen van de bedden. Daarna zijn we, samen met 25 vrijwilligers, gestart met het planten en zaaien van groenten, kruiden en bloemen.

2024

Inmiddels is het perceel verdubbeld en leveren de fruitbomen een bescheiden oogst. De eerste contouren van de poel zijn zichtbaar maar moet nog volledig aangelegd worden. Dat gaan we dit jaar doen. Verder gaan we de ontwerpen voor het Klaslokaal, het nieuwe educatie-paviljoen, concreter maken. Met de Radboud Universiteit zijn hierover afspraken gemaakt. Dus er wordt stroom geleverd, geen water (dan doen we zelf) en juridische zaken m.b.t. eigendom en vergunningen worden in gang gezet.

En jij? Jij kan helpen om deze uitbreiding te realiseren. Wil je weten hoe? Lees meer